PDA

View Full Version : Kaw 13 hp starting problem


carcrz
07-05-2007, 01:21 PM
I've drained all the fuel, changed the filter, cleaned out all fuel lines, and cleaned out the bowl. This thing just will not start, even w/ starting fluid. (Pull start) I checked the spark plug & it is brown & needs replaced, but I've seen plugs in worse condition that still started. Any ideas what else it could be? Maybe just the plug?

carcrz
07-05-2007, 01:35 PM
Some plug pics (Sorry about the quality):

saw man
07-05-2007, 02:08 PM
Do you have spark? Maybe valve problems.

Richard Martin
07-05-2007, 04:28 PM
Do this and get back to me....

http://www.lawnsite.com/showpost.php?p=1886689&postcount=19

carcrz
07-06-2007, 11:32 AM
You, my good man, are a genius! Fired right up (I went ahead & put in a new plug today as well, but I don't think that was related). Here's what I don't get. The dealer put a new switch on it back in February because I was having the same problem then; that's why I came here w/ my dilemma. The switch they put on it has a ground wire that mounts on one of the muffler bracket bolts on the block. If I remember correctly, they routed a new wire there. I don't recall where, or if, there was a ground wire there before or even at all off the switch.

carcrz
07-06-2007, 11:34 AM
Are there any special electrical male/female connectors that are water tight? I'm thinking some water may have got behind the standard blue male/female connectors that they used.

Richard Martin
07-06-2007, 04:55 PM
http://www.sherco-auto.com/krimpaseal.htm