PDA

View Full Version : 21" toro commercial


ozd12005
04-30-2011, 11:16 PM
With the wet season already a disappointment I lost probably half of the ground speed on my toro proline. Engine is running smooth, replaced the drive cable last season and has run great the past few weeks. Seems maybe a 1/4 inch is all it takes when squeezing the handle to engage the drive. Any help I would greatly appreciate


Unit is going into it's 5th season

Merkava_4
05-01-2011, 03:35 AM
Is the only issue the slower ground speed? Which model Toro is that?

ozd12005
05-01-2011, 11:37 AM
Is the only issue the slower ground speed? Which model Toro is that?

Yes the only issue is the ground speed, engine is running great. Could barley pull itself up the trailer ramp. Model #22188 6hp kaw

McFarland_Lawn_Care
05-01-2011, 07:34 PM
I have one just like it...goes like a tank still!! check the transmission - maybe belt is slipping....is the drive cable adjusted correctly?

lawnboy dan
05-01-2011, 07:54 PM
if it was -he would not be having an issue. just adjust the belt

ozd12005
05-12-2011, 09:22 PM
Update.... After replacing the cable and belt I still had a problem, took it to the dealer and after the mechanic scratched his head for quite sometime trying a few different things come to find out the bracket was bent back from use over the years. First time he had seen it but after nudging it up all seems fine with the speed. Had to think about how much use this mower has seen and I kinda of figured it out to be over 15,000 lawns :weightlifter:
Wow!!!! cant complain about this unit as over the years I have only replaced the belt and drive cable once

topsites
05-12-2011, 09:26 PM
Glad to hear it worked out for you.