PDA

View Full Version : Husqvarna Rider 155 will not start


rit5
06-21-2004, 10:20 PM
Anyone,

My father has a Husqvarna Rider 155 that will start and run fine but when I turn it off, it may start up and may not. I checked the battery for voltage and it is around 13-volts which seems fine. I've cleaned contacts and checked the 15 amp fuse. I told him to have the battery checked under a load and then if that does not work, then it could be the starter. Any ideas?

Thanks,
R.


:confused:

mkwl
06-21-2004, 10:30 PM
Check the fuses and safety interlocks.

rit5
06-21-2004, 10:44 PM
Do you know if there is a maintenance manual that shows all of the fuses and safety interlocks?

Thanks,
R.

;)

Branching Out
06-21-2004, 10:49 PM
I don't think it's the battery unless you notice slow cranking only when hot. And even then, it might be the starter.

Will it restart if allowed to cool off a bit?

Branching out.....
and on my own.........

rit5
06-21-2004, 11:01 PM
Well yes and no. I cleaned the battery terminals, then reconnected them, and it started. I thought that was it, but I cut it off after about a minute and then it started 2 or 3 times after that. But then it would not turn over after that. My father did think that it over-heated, but I've never heard of that happening on a mower. So I'm wondering if it is safety interlocks or the starter. Does anyone think that it could be the Ignition Lock?

Thanks,
R.

:(

chuckers
06-21-2004, 11:24 PM
coil maybe? not positve

saw man
06-21-2004, 11:37 PM
Coil is possible. Sometimes these will not allow spark when they are hot. Check spark when this happens.