PDA

View Full Version : 2 blade set up


columbiaplower
05-30-2000, 10:55 PM
i have a older exmark metro walkbehind. I want to set it up with 2 blades on each spindel. How do you do this? Is it safe for a 12.5hp walkbehind? What kind of blades should i use?<br>thanks<br>-nick

Alan
05-30-2000, 11:04 PM
A buddy tried double blades ona Toro WB, 48&quot; and maybe 12.5 or 14 hp. He ran out of power.

little green guy
05-31-2000, 02:49 AM
I run 2 blades on my 12.5 48&quot; bobcat and it works ok. could use more power but it's better than single blades

columbiaplower
05-31-2000, 08:30 AM
how do u do it? what blades do u use?<br><p><font size="1">Edited by: columbiaplower

little green guy
05-31-2000, 10:56 PM
I use high lift on the bottom and gators on the top and all you do is make them an x right on top of each other and run em. atleast that's what i do

Flex-Deck
05-31-2000, 11:21 PM
I x'ed two blades a long time ago on a 332 and they mowed and made leaves just disappear, however they did sap some power, and only used them in the fall. Gators do the whole job now and possibly do it better. If I want to clean up a yard, I mow with Gator Blades and throw it in all day, and at the end of the day, there is no more coming out of the discharge chute than what was coming out on the first round. (Down side is that it is dificult to trim as your trimming side of the mower is not in position, and you are forced to reverse once in a while to not discharge into landscaping.

Victor
06-03-2000, 01:31 AM
Hey Nick. I have the dual-blade configuration on my 36 & 48&quot; Metros. I love it! I'd never go back. They have 12.5, and 14 horse engines, and do fine. They stripe so much better that it's like running a different mower. <p>Vic