View Single Post
  #1  
Old 09-17-2011, 09:56 PM
AlohaMowing AlohaMowing is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Hilo, HI
Posts: 55
Does anyone think I don't need a new clutch?

Before I spend $300 for a new electric clutch, I thought I'd bounce this off those of you who know more than me. If there is anything else to check out before spending the money, I would like to do so.

I have a Scag Turf Tiger with about 600 hours on it, model STT52V-27CH, serial # B6200001 series, that seems to be going through a series of electrical problems. It now is blowing a fuse a couple seconds after I pull the PTO switch to engage the electric clutch. The clutch is an Ogura GT 3.5. I have done the tests described at http://www.ganos.com/electricclutchadjustment.pdf. Air gap is good at .015. Electrical measurements, however, are not withing specs. The test shows resistance of 0.2 ohm; resistance is supposed to be 2.8 - 3.2 ohms. The current draw is supposed to be "approximately 4.0 amps." My meter, when set for 10 amps DC, is not returning any reading, however the wires get extremely hot to the touch within a few seconds of being energized for the test.

When I disconnect the plug feeding the clutch and pull the PTO switch with the engine running the fuses don't blow, but if I then connect the plug the clutch starts to engage and within 2 seconds the fuse will blow.

Thank you for reading, and for any comments.
Reply With Quote
 
Page generated in 0.03935 seconds with 7 queries