I put about 40-50,000 km per year on my truck. I estimate full time. About half of my week will be spent number crunching and designing in the office. Our service range is 100 miles or 160 km in each direction.
Quick math- Prius @ 6 liters/100 km @ 40000km per year = 400 x 6 litres = 2400 litres
2400 litres x $1.20/litre = $2,880 total fuel for the year.
2008 F350 diesel = 21/litres/100km @ 40000km per year = 400 x 21 litres = 8400 litres
8400 litres x $1.30/litre = $10,920
Total savings would be $8,040 per year.
wow. this is pretty significant savings. now if there was only a way to change the other 8 trucks out to prius fuel economy and without sacrificing utility.