View Single Post
  #1  
Old 05-20-2013, 08:27 AM
blabarre blabarre is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: mississippi
Posts: 71
Another Kawasaki Coil Question

Hey guys, was hoping to get a little advice about my mower. I have a JD 717a with about 371 hrs on it. It has the Kawasaki 19 hp FH601V engine. Well for the past year or so Ive been having some sputtering when I start up or during normal use, mainly from the transition from low idle to high idle. Before this season started, I put 2 new spark plugs on it and did the standard oil change, new blades, etc. Well the mower was running like new for about 2 weeks. Then about a week ago it started doing the same symptoms again, sputtering from the transition to low to high idle. I checked the spark plugs and they didnt appear to be fouled.. When it started to sputter again, I took the boots off of each spark plug... when I pulled the one on the right side it kept running, but when i pulled the boot on the left spark plug the mower died. I checked my connections and everything was good, so does this mean it could be my right coil going bad? I've read how you can check it with an OHM meter..does anyone have any instructions for this? The mower runs fine when i can get it to full throttle...and it never completely dies until it sputters and i take the spark boot off the left spark plug... Any thoughts?
__________________


Brian

05' Nissan Titan Crew Cab
5x14 Trailer w/ Gate and Racks

John Deere 717a
Red Max BCZ2601S Trimmer
Red Max EBZ7500 Backpack Blower
Stihl FS 210 Chainsaw
Poulan Pro Hedge Trimmer
Assortment of Hand Tools
Reply With Quote
 
Page generated in 0.03655 seconds with 7 queries