Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-05-2001, 10:14 PM
Green Care's Avatar
Green Care Green Care is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Maryland
Posts: 530
help the old briggs

5HP Vac attachment, would not run at full throttle.
It barely run at slow speed but when moving the throttle
to the fast position it cut offf. any suggestions?????????/
Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2001, 02:59 AM
vipermanz's Avatar
vipermanz vipermanz is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Birmingham Alabama
Posts: 1,780
probably running too lean , unscrew the adjust screw on the carb 1/2 turn out and try that
__________________
<img src="http://img.photobucket.com/albums/v404/vipermanz/Newbanner.jpg" alt="Image hosted by Photobucket.com">
Check Out Weldingweb !!!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2001, 12:37 PM
Robert Doubrava's Avatar
Robert Doubrava Robert Doubrava is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Beeville, Texas
Posts: 342
like vipermanz said, it is most likely a carb problem. adjust it. does it smoke black? if so, it is getting too much fuel in to the carb.
__________________
My truck:

1970 Chevrolet C20

My equipment:

1984 22" Yazoo BigWheel 5hp B&S I/C
1993 38" Craftsman rider 12.5hp B&S I/C
2004 Craftsman 17" gas weed-wacker
2004 Craftsman gas blower
1982 Trim-All edger 2hp B&S
1990's Stihl 009L, 14" bar
1964 McCulloch 250, 20" bar
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2001, 05:22 PM
vipermanz's Avatar
vipermanz vipermanz is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Birmingham Alabama
Posts: 1,780
anything happen?
__________________
<img src="http://img.photobucket.com/albums/v404/vipermanz/Newbanner.jpg" alt="Image hosted by Photobucket.com">
Check Out Weldingweb !!!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2001, 06:45 PM
Green Care's Avatar
Green Care Green Care is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Maryland
Posts: 530
Today I got to adjust the carb everything is OK runs strong.

thank,s for support.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2001, 07:34 PM
Robert Doubrava's Avatar
Robert Doubrava Robert Doubrava is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Beeville, Texas
Posts: 342
thats good. glad to help.
__________________
My truck:

1970 Chevrolet C20

My equipment:

1984 22" Yazoo BigWheel 5hp B&S I/C
1993 38" Craftsman rider 12.5hp B&S I/C
2004 Craftsman 17" gas weed-wacker
2004 Craftsman gas blower
1982 Trim-All edger 2hp B&S
1990's Stihl 009L, 14" bar
1964 McCulloch 250, 20" bar
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 11:50 AM.

Page generated in 0.07477 seconds with 9 queries