Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-08-2007, 03:04 PM
vaulta vaulta is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Orlando
Posts: 118
John Deere 36" Will Only Idle

I have 36" john deere belt drive about 7 years old. Pull the cord, engine will start into idle mode fine. Other times I will pull the cord and it will barely stay running (about too die) then about 15 seconds it will idle fine and normal. Then I move it too the fast position (rabbit)and it will just cut out.It just runs in idle mode. Is it normal for the blades not too engage in idle position because they wont. The safety switch for the handles does not work and I put new gas in. Does this sound like a carb problem?Thanx for any help
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2007, 03:26 PM
lawnpro724's Avatar
lawnpro724 lawnpro724 is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Effingham,IL
Posts: 2,202
Sounds like it isn't getting enough gas. Check the carb set screws they may be turned in to far. Engaging your blades at low rpm will most of the time kill the engine since it doesn't have enough torque to get them going.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-08-2007, 03:36 PM
stevenf stevenf is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Louisiana
Posts: 1,612
I have a backpack blower that did this. It was a pain to start and once it did, you could never go full throttle without it dieing. I took the carb off and flushed it out with some carb cleaner and now it works perfect. Try flushing yours out.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-2007, 10:21 PM
bohiaa's Avatar
bohiaa bohiaa is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bellville Texas, near Houston
Posts: 5,017
sounds like a shop or boneyard issue.

for sure posted in the WRONG forum
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 02:10 PM.

Page generated in 0.07085 seconds with 9 queries