Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-22-2009, 09:41 PM
sosaysmorvant sosaysmorvant is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Vacherie, La
Posts: 77
Z400 smokes on initial start-up

My new Z400 (37hrs) threw a big puff of smoke upon initial start-up two days in a row. Is this normal or a sign of something wrong?

Oil level and hydro levels were within range.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2009, 11:35 AM
The Toro Company The Toro Company is offline
Sponsor
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 354
Quote:
Originally Posted by sosaysmorvant View Post
My new Z400 (37hrs) threw a big puff of smoke upon initial start-up two days in a row. Is this normal or a sign of something wrong?

Oil level and hydro levels were within range.
Sosaysmorvant -

Upon a cold start up the engine is usually choked and the choke procedure sends more fuel into the cylinder to start the engine. This creates a richer mixture and creates that initial larger puff of smoke. It will be a black colored smoke and it will only last a few seconds and then will dissipate to the normal amount of engine smoke.

- The Toro Company
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 05:47 AM.

Page generated in 0.06058 seconds with 9 queries