Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-10-2003, 01:11 AM
I MOW ALONE's Avatar
I MOW ALONE I MOW ALONE is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: WARREN MICHIGAN
Posts: 1,678
Need help with Dodge pick-up

Hi,

I need help with my 1993 Dodge D150. It has a 5.2 litre, its MPI. The motor only has 25,000 miles since rebuild. The problem I am having is I'm getting back-firing through the exhaust. I've replaced the fuel filter, cap, rotor, pick-up coil, and the coil, plugs, wires. I also have replaced the crank sensor because the truck kept dying and then wouldn't start, traced that back to the crank sensor, replaced it solved that problem, but still have the back-fire. I checked fuel pressure it should be 35 - 45 psi, I'm getting 30 which I know is a little bit low but when I pull the vacuum line on the fuel pressure regualtor, I'm getting 40 psi. Still has the back-fire. So I feel that it is not a fuel pressure problem. The truck does have a cam sensor, but I am not sure if that could be my problem or not. Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Dave
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 12:41 AM.

Page generated in 0.09564 seconds with 9 queries