Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 07-06-2011, 11:03 PM
bapster bapster is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Frankfort, KY
Posts: 1
Scag Walk Behind Dies when Transmission or Blade Engage

I have a 2008 Scag 36" walk behind (belt driven) with probably 50 hours on it. I've had a few problems in the past with the engine dying when I place the transmission into gear. Some fiddling with the Operator Presence Switch and it seemed to be OK. The other day I just started mowing and after 30' or so it dies. This has never happened before.

I was able to get it started but now if I engage tranny or blades it dies. If I remove the tranny switch then engaging tranny is fine. I tried jumping the Operator Presence Switch and it still dies engaging either. The blades or blade drive mechanism is not jammed as they turn easily. It definitely seems like an electrical kill and not a mechanical kill.

It's possible the tranny engage and blade engage are entirely separate issues and both have become issues at the same time. I did some voltage checking at one point and was surprised to find a varying voltage between 20 and 28 volts on one of the wires on the blade engage harness.

Guidance?
Reply With Quote
 

Tags
blade , dies , engage , scag , transmission

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 07:47 PM.

Page generated in 0.07845 seconds with 9 queries