Register free!

The Green Industry's Resource Center



Reply
 
Thread Tools   Display Modes
  #1  
Old 10-30-2011, 12:41 AM
DieselDennis DieselDennis is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Iuka, MS
Posts: 25
Deere Not Charging

Have a Deere garden tractor with a 17 horse Kawasaki under the hood. The engine is not charging the battery. Where do you think I should look first? I figure it's the stator, but I'm really clueless about charging systems that don't involve an alternator.

Do you guys have any ideas? I'm only getting 12.8V at the battery, and voltage ain't going up when the engine running. I'd really rather not tear this thing apart no more than necessary.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-30-2011, 02:51 AM
newz7151 newz7151 is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Tejas
Posts: 2,471
Quote:
Originally Posted by DieselDennis View Post
Have a Deere garden tractor with a 17 horse Kawasaki under the hood. The engine is not charging the battery. Where do you think I should look first? I figure it's the stator, but I'm really clueless about charging systems that don't involve an alternator.

Do you guys have any ideas? I'm only getting 12.8V at the battery, and voltage ain't going up when the engine running. I'd really rather not tear this thing apart no more than necessary.
regulator?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-30-2011, 04:57 AM
StihlMechanic's Avatar
StihlMechanic StihlMechanic is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Zone 7/8 in Tejas
Posts: 1,136
You need 28-40 VAC from the stator at WOT and 13-14.5 VDC at the regulator at WOT. Test with a VOM meter. The two wires coming from under the flywheel are from the stator.
__________________
The internet: where everyone is an expert on something.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2011, 01:12 AM
Tennesseepowerstroke Tennesseepowerstroke is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Mt. Juliet TN
Posts: 321
My LX 172 had this problem and it was the rectifier. The yellow battery indicator would flicker on and off intermittently.
__________________
Ford F350 4X4 & Ford Ranger
Exmark Lazer AS 60" 28hp Leakersaki err Kawasaki
John Deere GS30
John Deere 14PZ
Honda HRC 216
Shindaiwa T270, M231 Muliti-Tool & EB802 Stihl MS230 CBE
Echo 210s
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 05:01 AM.

Page generated in 0.06781 seconds with 9 queries