search sponsored by:
Advanced Search

The Green Industry's Resource Center

Old 09-05-2000, 11:25 PM
bill rogers bill rogers is offline
LawnSite Member
Join Date: Feb 2000
Location: north west
Posts: 13
I just got my 81 2 wd blazer 454 conversion with 400 tranny running ,no lack of power! but tranny hunts between drive and second it was rebuilt about 2k ago ???

Reply With Quote
Old 09-08-2000, 11:31 PM
3/4tonTodd 3/4tonTodd is offline
LawnSite Member
Join Date: Sep 2000
Location: Iowa
Posts: 127
I'm going on memory here, from about seven years back. I had a transmission rebuilt for a 1984 Z28, and they gave me two different springs (I think they were even different color). If I remember right, these springs were part of the downshift, one spring being more sensitive than the other. It could be you have a really sensitive spring in there that downshifts with only a little bit of input on the gas pedal and changing to a different spring would make it less sensitive. The springs were fairly small and made of a rather light gauge metal - they didn't look like anything I'd would have thought belonged in a transmission, in other words. If you have a transmission rebuilding shop in town, check with them. They usually have at least on guy on staff that can answer any question you can think of.

Good Luck!
Reply With Quote
Old 09-13-2000, 09:02 PM
John DiMartino John DiMartino is offline
LawnSite Silver Member
Join Date: Jan 2000
Location: Walden,NY
Posts: 2,555
the TH400 has an electric kickdown,if it isnt hooked up you will have no (passing gear) or 2nd gear when floored.Do you have an adjustable vacuum modulator?Is it hooked up to a good vacuum source at the manifold?If all these things check out,there might be stuck valve in the vavle body,but its not likely.
My Equipment Pictures
Reply With Quote
Old 09-16-2000, 09:38 PM
bill rogers bill rogers is offline
LawnSite Member
Join Date: Feb 2000
Location: north west
Posts: 13
John, you were right about the modulator ,I replaced the metal line and rubber conector line at top and bottom and the problem went away ,now I can get my firewood in......
Thanks Bill....


Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Layout Style:

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 04:54 PM.

Page generated in 0.07161 seconds with 10 queries