Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 07-08-2012, 04:08 PM
BradLewisLawnCare BradLewisLawnCare is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Albany NY
Posts: 278
Iam no mechanic. I had a scag with a bad carb. I would try to start and would crank that machine. then the battery wouldn't recharge. I changed the alternator and bought a new battery. Then it ran all the time. After the carb was cleaned it didn't require any extra cranking.
Reply With Quote
  #32  
Old 07-08-2012, 07:11 PM
Snyder's Lawn Inc's Avatar
Snyder's Lawn Inc Snyder's Lawn Inc is offline
LawnSite Gold Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Kirksville Mo
Posts: 3,715
Quote:
Originally Posted by MikeTA95 View Post
Finally got some information for you guys.

First - tried plugging the seat sensor back in, lawn mower still killed another battery so that isn't the problem.

Here is the mower info-

Toro Model # 74173 Serial #200000517 Engine Kawasaki FH601V-FS06-01
tests on the wires from the stator.

1. You need to connect you ohmmeter between the two wires and test resistance and it should be 0.01 to 0.1 Ohms.

2. You also need to check for continuity between each stator pin and ground.
There should be no continuity or (infinite ohms)

If the stator fails either of these tests then you will need to replace the stator

Check the regulator at full throttle should show 12 volts I think should no more then 14
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 12:52 AM.

Page generated in 0.06378 seconds with 9 queries