Register free!
Search
 
     

Click for Weather
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 10-09-2012, 03:26 PM
sprinkler guy's Avatar
sprinkler guy sprinkler guy is offline
LawnSite Member
 
Join Date: May 2005
Location: orange, ca
Posts: 223
"rust" on Kichler underwater lights

For those of you using the Kichler underwater light (15711), in a fountain or water feature that is serviced by the pool guy (chlorine), have you had a problem with the fixtures growing a rust colored algae on them? I've cleaned out this fountain a couple times, and the pool guy says he is only putting 1" chlorine tablets in the water now, but the "rust" is coming back. The homeowner swore they were rusting, but it seems more like an algae that is rust colored. Makes for a heck of a mess after a few weeks. After cleaning them off, it's obvious that the housing is not rusting, as even the text printed from Kichler is still on the side of the body.Talking to the local Kichler rep, who last month recommended switching to the chlorine tablets, is now telling me to try an algaecide. Anyone else have any experience with this? I've only used maybe 40 of these in the last year and half, but never had this problem.
__________________
Sean Billante
Designer/Installer
Southern California Landscape Lighting
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 10:49 PM.

Page generated in 0.09609 seconds with 8 queries