Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-30-2012, 11:54 AM
arkie_3_fan arkie_3_fan is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Warren, AR
Posts: 44
Puzzled by 28 HP Kawasaki problem

The 28 HP Kawasaki motor on my Exmark has been having issues for several months now and they seem to be getting worse.
I took it too my dealer and they of course blamed it on ethanol in the gas and all of that sort of thing. Even though it's only had maybe 3 or 4 gallons of gas with ethanol ran in it and that was 2 years ago.
I'm not sure what they did to it, but it ran a little bitter for about 4 hours worth of mowing and now it's sputtering and missing worse than before.
It almost seems as if the motor is starving for fuel or something. I've done the obvious stuff such as new plugs and fuel filter but that hasn't seemed to help.
What I have noticed is that when I turn the fuel petcock (fuel filter is located between there and the motor if that matters) to the off position while the mower is running, the motor smooths out and runs fine till it runs out of gas. The second I turn the petcock back to on, the motor goes to cutting up and sputtering, missing, etc...
Any suggestions on what the problem could be?
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 10:36 PM.

Page generated in 0.13117 seconds with 9 queries