Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12-03-2012, 09:12 PM
jomeokee jomeokee is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Pinnacle, NC
Posts: 48
Honda GX620 20HP cutting off...

I have a Honda is a 10kW welder/generator that sees infrequent use.

I tried to start it today and let it run. No luck so I guesses that the card was gummed up. I keep it dosed with Sea-Foam and after pulling the carb and opening it up I find that it was very clean.

Here's what I tested for:
  1. fuel pump,OK
  2. Spark, OK
  3. Float and needle, OK

I was unable to unscrew the main jet. The brass jet was very hard to break so I left it in after blowing on it and getting air to pass.

I reassembled the carb and the engine fired with the choke. After playing with the choke the engine decided to run with the choke in the off position.
I thought the problem was solved, this machine had sat longer than normal and I guessed some fresh gas solved the problem.

Wrong, after a minute or three she cut off.

There is a fuel solenoid on the bowl that kills the fuel. I need to test for power when the engine cuts off.

The oil measures a little low but until I fill it up to the top I will not know if oil may be the culprit.

Anyway, I was brain storming and in hopes some LS engine gurus might be able to shed some light on something I am missing.

Thanks in advance,

Tom
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 03:06 PM.

Page generated in 0.07399 seconds with 9 queries