Register free!

The Green Industry's Resource Center



 
 
Thread Tools   Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Old 08-28-2003, 01:33 AM
woodycrest woodycrest is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Ontario,Canada
Posts: 435
I have Bunton 61'' 20 hp Onan and it howls after blade engagement, and smokes the main deck pto belt and the engine revs slow right down, as soon as i disengage the pto the revs come back up to normal. THe belt shakes and wobbles like crazy while engaged.Would misaligned or lose engine mounts cause the problem. In other words would the lose or misaligned engine mounts make the pulley spin out of 'true' thus causing the wobbling belt and loss of power??

This is really baffling me, the spindles are fine, all the belt guides are there and properly adjusted, the blade brake mechanism is adjusted right...i dont get it. Aslo why would the revs go down and stay down after blade engagement? It was suggested that maybe there was a problem with the governer, but that seems unlikely to me. Any thoughts?

Dave
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 01:00 PM.

Page generated in 0.10888 seconds with 8 queries