Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Old 07-15-2013, 12:20 AM
rbljack rbljack is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Texas
Posts: 524
As far as the carb problem goes, the dealer took the carb apart and cleaned it up for me, so the float shouldn't be stuck at this point. I may try turning the fuel off after each cutting and see if that helps.

Update on the blade engagement....I removed the inspection cover, and discovered a LOT of dirt and crud built up under the belt covers, so I pulled it completely off. At first glance, it appears that you have to take off the front guard to get that black plastic belt cover off, but you don't. It will come off with a bit of finesse.

I then hosed off all the crud. Important tip:

In order to get all the crap out of there, I had to hose it down from the top, and then lift the mower up, and from the underside....put the hose up under the deck and into the area where there is an opening to the belts. The amount of crap up in there was surprising. After cleaning it all out, the blade engagement seemed to work better, but when I went to use it on a lawn, it was still a No go. As soon as I got into any decent grass, the blade speed dropped, and wouldn't cut right. Lift the mower up out of the grass, and you can hear the blade speed come back up to normal. Im pretty sure its the belt out of adjustment still...so I will have to go back and try to accomplish that procedure another day. I'm trying to avoid another trip back to the dealer. Despite the recent problems, I still like the mower. I also should mention that here in West Texas, not all the lawns we cut are nice green grass (at least not the ones I have to cut). Some lawns are lush green, and some are dust bowls that are bumpy, uneven, and full of rocks, gravel and dirt. That stuff is hard on a mower...so I feel I should mention those things in addition to discussing the recent problems im having.
__________________
Equipment:
2000 Chevy 3/4 Ton Long Bed 4x4
6.5x12 Dual Ramp Trailer
2012 21" Honda HRC-216 mower
2013 Exmark Commercial 30#1
2013 Exmark Commercial 30#2
2014 Exmark Lazer Z S Series EFI 52
Mclane 25" Reel Mower
2010 Husqvarna 21" mower
2008 Stihl FS250R Trimmer
2010 Stihl FS90R Trimmer
200? Stihl FC75 Edger
2013 Stihl BR 600 Blower
2013 Stihl HS81 t Hedge Trimmer
2014 Stihl SH 86 C E Blower Vac
2014 Stihl KM130R edger and trimmer shafts
200? Billy Goat AE550 Core Aerator
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 09:32 PM.

Page generated in 0.54140 seconds with 9 queries