Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 09-11-2013, 05:22 PM
premierlawncaremi's Avatar
premierlawncaremi premierlawncaremi is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Holland, MI
Posts: 58
Exmark mower cutting issues

I have an eXmark 60" with Ultra Cut deck and an Ultra Vac system. I have been dealing with a "brown strip" issue all summer and I've done EVERYTHING possible to try and fix it and nothing seems to help. Here is a list of all the things I've tried:
- Adjusted scalping wheels and didn't change anything.
- Checked to make sure deck was not bent.
- Check tire pressure and actually swapped both tires to see if that was an issue.
- Both front tire bearings have been replaced, no slop at all.
- Checked spindles and swapped two spindles to see if that would help and did not.
- Iv'e leveled the deck probably 8 times. Both blade tips measure exactly the same height on both sides.

I have a feeling it is getting "too much suction" if that is even possible thus cutting the outside stripe shorter because the grass is standing up higher? Is it something with my Ultra Vac? It still seems to do it when the bagger is off but not near as bad, if at all. The weird thing is if you get down and actually look at the grass closely it doesn't appear to be cut shorter in the spot where the strip is. Any ideas?? This one might take a pro!
In the pictures look for a brown line on the left side of the pass (right side of deck)



__________________
www.premierlawncaremi.com

2003 Chevy Duramax 6.6 w/ 8'-2" BOSS V
1999 Chevy 6.5 Diesel 1 Ton w/ Dump and Western Plow
Exmark 60" ultra cut w/ Ultravac
2012 Redmax handhelds
Solo backpack sprayers
PermaGreen Centri Spreader/Sprayer
16' trailer

Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 06:01 AM.

Page generated in 0.10617 seconds with 9 queries