Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 03-09-2013, 05:44 AM
Degolyerent Degolyerent is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: FL
Posts: 6
The fuel filter is most likely for sure or partially clogged fuel pickup in the tank, it could be EBPV not working properly, the flap in the exhaust part way closed. Does it make pressure type noise from the exhaust? It is supposed to aid in warming up the motor faster but sometimes they fail and cause problems like you are describing.
John
Reply With Quote
  #32  
Old 03-12-2013, 04:40 PM
Cleancut59840 Cleancut59840 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: May 2010
Location: Western Montana
Posts: 14
Considering you are having problems with power and cold starts, you might want to check the valve cover gaskets. The gaskets have a wiring harness in them. This harness connects external engine wiring to the wires controlling the glow plugs and the fuel injectors under the valve covers. I have had to replace both of my gaskets all without needing to replace glow plugs or injectors. Just a thought, and much cheaper than new injectors!! You can test the connections with a simple continuity meter!
Reply With Quote
  #33  
Old 03-12-2013, 06:22 PM
Oldtimer Oldtimer is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Pensacola, Florida
Posts: 1,349
Did you change the fuel filters yet?

Oldtimer
Diesel pickup & car driver since 1978.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 11:47 AM.

Page generated in 0.05733 seconds with 9 queries