Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-21-2006, 06:10 PM
bligh61 bligh61 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: long island ny
Posts: 231
Walker not sucking!

My 20hp 48" isnt vacuming up like it always has. No clogs, all clean, new belts. Machine sounds fine, and runs fine,1200 hrs on it. Bades are a little thin, but thats it. Any advice?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-21-2006, 06:29 PM
tomo tomo is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: australia
Posts: 660
hello, things to check
1/engine condition comp check , leak down test
2/are the wings still on the blades
3/ all the baffles in deck good condition ?
4/deck edge that folds 90 degrees not worn out ?
5/grass shute in good condition no holes
6/blower wheel fins no more than 1/8 inch clearance to housing
are the fins as per the new shape not twisted etc Have u changed the blower wheel ever since new if so at what hrs
7/tensioner requires checking ,the brg or bush do bind up easily if not greased very often. THis causes the blower belt to slip --remove belt and checheck
8/ is the grass screen blocked
9/ have rpm of engine set with tacho to makers spec

tomo
Reply With Quote
  #3  
Old 10-21-2006, 08:09 PM
lawnmaniac883's Avatar
lawnmaniac883 lawnmaniac883 is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: largo, FL
Posts: 2,621
Replace the blades.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 06:25 AM.

Page generated in 0.07185 seconds with 9 queries