Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-06-2007, 09:32 PM
atlwteboy240 atlwteboy240 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: marietta, ga
Posts: 17
will not pull

so i have a sw52-13k, i just got it from a house down the street. i rebuilt the carb and put on new fuel lines and filter, cleaned the sparkplug and put a little bit of gas in the cylnder, put the plug in and pulled. it started right up.

so after doing some other little things(fixing flat tires and fixing the thing that disngages the blades) i started it to see how it cut, but when i put it into gear and let go of the brakes it wouldnt move..

when i pull in on the handles i see that the driveshafts from the tranny are moving but wheni let go of the handles and the pullys touch down on the belt the shafts stop moving..what could be causing this??

i was thinking that the belt that drives the transmission is slipping.

i havent changed any of the belts yet cuz i want to see if i could get it working good..

does anyone else know anything that could cause this????

oh yeah and the engine is a kawisaki 460v or somthing like that...
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2007, 10:34 PM
Restrorob's Avatar
Restrorob Restrorob is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Apr 2005
Location: Show'n my truck off !
Posts: 10,559
Sounds like the splines on the drive shaft couplers/trans output shaft or axles are stripped if the belt is not slipping.
__________________
Quote:
Originally Posted by piston slapper View Post
You never learn anything until you admit you don't know it all...

"Why go out preserved when you can go out beat up, worn out, sliding in sideways screaming, Holy Sh!t What A Ride" !!!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2007, 11:25 PM
atlwteboy240 atlwteboy240 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: marietta, ga
Posts: 17
ok ill have to check the belt tomarrow to see if its that..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 03:11 AM.

Page generated in 0.07518 seconds with 9 queries