Register free!


Reply
 
Thread Tools   Display Modes
  #1  
Old 07-19-2008, 03:31 PM
steve408 steve408 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dallas,TX
Posts: 1
Irritrol valve not working properly

I recently noticed two zones just spitting water instead of staying on when in "automatic" mode. I pulled one valve apart, cleaned it and it still isn't working right. I can hear the solenoid on the other zones that are working, clicking but on these zones the solenoid goes much slower. I replaced one valve with a Rain Bird and it now works fine. I thought it might be the solenoid so I replaced it on the other valve and it still is just spitting water. I took the valve apart, cleaned it, inspected it for damage, put it back together but it still isn't working right. Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2008, 03:46 PM
Wet_Boots's Avatar
Wet_Boots Wet_Boots is online now
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Mar 2005
Location: metro NYC
Posts: 40,697
Age of Irritrol valve? Part number? Photos?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2008, 10:21 PM
FIMCO-MEISTER's Avatar
FIMCO-MEISTER FIMCO-MEISTER is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: May 2007
Location: Red State America
Posts: 18,701
Knowing Dallas it sounds like a 205 richdel. What color is it and does it have screws on the top?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-19-2008, 11:51 PM
Waterit's Avatar
Waterit Waterit is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: May 2008
Location: NW Florida
Posts: 2,758
Diaphragm?
__________________
BK
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 01:30 PM.

Page generated in 0.06233 seconds with 7 queries