Register free!

The Green Industry's Resource Center




 
 
Thread Tools   Display Modes
  #1  
Old 07-22-2009, 10:41 PM
sosaysmorvant sosaysmorvant is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Vacherie, La
Posts: 77
Z400 smokes on initial start-up

My new Z400 (37hrs) threw a big puff of smoke upon initial start-up two days in a row. Is this normal or a sign of something wrong?

Oil level and hydro levels were within range.
  #2  
Old 07-23-2009, 12:35 PM
The Toro Company The Toro Company is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 354
Quote:
Originally Posted by sosaysmorvant View Post
My new Z400 (37hrs) threw a big puff of smoke upon initial start-up two days in a row. Is this normal or a sign of something wrong?

Oil level and hydro levels were within range.
Sosaysmorvant -

Upon a cold start up the engine is usually choked and the choke procedure sends more fuel into the cylinder to start the engine. This creates a richer mixture and creates that initial larger puff of smoke. It will be a black colored smoke and it will only last a few seconds and then will dissipate to the normal amount of engine smoke.

- The Toro Company
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Layout Style:




Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 01:44 PM.

Page generated in 0.05876 seconds with 7 queries