Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-02-2011, 02:58 PM
soonercrew soonercrew is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: tulsa,ok
Posts: 82
z400 cutting horrible...

i have a z400 that has 24hrs on it... it was bought only to mow our 2ac empty neighborhood lot that we plan to build on in the future... the problem is, it cuts horribly! i have to go over the entire place 3 times to get a decent cut, and its only decent. i took the mower in at about 10hrs and explained this issue, they said one of blades needed sharpened. not fixed... i have it in for the 2nd time now for this same issue, and they are doing a fall/winter service. im actually extremely frustrated that im having to spend 6-7hrs on my lawn that should take 1-2hrs max!!! i can post pics of the horrible cutting if need be! just cant believe i spent 7k on this! does toro have a lemon buy back program if this problem persists???
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2011, 10:07 PM
BrunoT BrunoT is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 742
That's some vigorously growing grass for February!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-20-2011, 05:39 PM
yorkkj yorkkj is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: York PA
Posts: 18
check the pitch of your deck. They should have from 1/4 to 1/2 in from front to back with the front being lower. When I got my toro, it is pitched a 1/2 in to the back, and it clogged and cut horrible.
__________________
2008 Toyota 4Runner
Carry-On 6'4"x 10' trailer
2009 Toro Z400 48"
Toro SR4 Super Recycler
Red Max EBZ5150 blower
Echo PB250 blower
Red Max TR2350S trimmer
Husquvarna 128c trimmer
Stihl MS260 chainsaw 16"
Reply With Quote
  #4  
Old 02-20-2011, 05:53 PM
StihlBR600's Avatar
StihlBR600 StihlBR600 is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: White Lake, MI
Posts: 705
I have a z400 and mine cuts perfect. But when i needed new blades my dealer just gave me the cheap replacements. Well after i installed them it kept on leaving trails of uncut grass. I couldnt figure out what it was since they were brand new blades. So i took it to the dealer and spent $40 on having them level the deck, check the tire pressure, and check the RPM's on the engine. The problem still wasnt fixed! So i took the blades pff and compared them to the OEM's that came on the mower. The blades the dealer gave me where 1/4 inch to short in there overall length! I was soooo pissed off becuase they costed me sooo much money and time having to double cut yards. But with your mower having only 24 hrs. on it you shouldnt have any problems at all.
__________________


2007 F-250 4x4 V10
8' Western Pro Plus Plow
2010 Haul-It tandem 6.5x14 aluminum trailer
2012 7X16 Enclosed Trailer
7X10 Dump Trailer
18 HP Billy Goat Leaf Loader
2012 SCAG Cheetah 61" 32 HP Vanguard
Accelerator grass catcher with leaf entender
Kawasaki 24" KHT600 hedge trimmers
Stihl FS 90R Trimmer with edger
Two Stihl FS 100 RX Trimmers
Stihl BG 55 blower
Two Stihl BR 600 Magnum backpack blowers
Stihl MS 180C Chainsaw
8 HP Giant Vac blower

21 Years Old
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 10:37 PM.

Page generated in 0.06475 seconds with 7 queries