Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-05-2006, 10:51 AM
Husky05 Husky05 is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Pittsburgh, Pennsylvania
Posts: 262
Trouble with Weed wacker.....wont stay running

Ok, well I have a Husqvarna 123LD String trimmer. I bought this trimmer last season mainly for the purpose of using it for different attachment such as the hedge trimmers. Anyway about 2 weeks ago I noticed that when it was running it would lose alot of its power, that lasted for about 2 days then it would run for about 5 mins and just shut off completely. Then it would be almost impossible to start again. So I started taking it apart first thing I did was to look at the cylinder but it was not scorched. I then changed the fuel filter and tried a different gas cap, it would still run but stop. So I started reading the owners manuel. It was talking about the emission and converter in the exhaust so I took the muffler off and heated it with a torch. All kinds of soot and debris burned out, I thought for sure that that was the problem that trimmer wasnt getting enough back pressure and the exhaust was shutting it down. I put it back on all clean still does the same thing. So yesterday I put on a new spark plug and had it running for the longest it has been on for a while it idled for a good while as I started playing the carb. I thought I had it to a point where I thought I could use it at work. Tried it yesterday to weed wack a hillside, would run, but not with alot of power, then I noticed it would only work if I was working up the hill and the gas tank was down. If it was any other way it would just quit. This leads me to believe that there is a fuel problem, almost like the machine is running out of gas? Does anyone have any advice that could help me out?

THANKS!!!
__________________
Penn State Graduate "Landscape Contracting Degree"
2005 GMC Sierra 1 Ton Dump
Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-2006, 11:50 AM
lawnspecialties lawnspecialties is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Garner, NC
Posts: 2,500
Check your fuel priming bulb for a crack or leak.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2006, 05:31 PM
befnme's Avatar
befnme befnme is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: clinton,nc
Posts: 1,416
replace the filter in the tank !!!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-05-2006, 08:51 PM
Husky05 Husky05 is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Pittsburgh, Pennsylvania
Posts: 262
I did replace the fuel filter in the tank, however the bulb now that you say that is very loose like it doesnt have much give when you push it in, the primer that is. Maybe that is what is wrong???
__________________
Penn State Graduate "Landscape Contracting Degree"
2005 GMC Sierra 1 Ton Dump
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2006, 08:17 PM
lawnspecialties lawnspecialties is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Garner, NC
Posts: 2,500
Quote:
Originally Posted by Husky05
I did replace the fuel filter in the tank, however the bulb now that you say that is very loose like it doesnt have much give when you push it in, the primer that is. Maybe that is what is wrong???
Bump.

Just wondering how it turned out?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-09-2006, 11:51 PM
J&R Landscaping's Avatar
J&R Landscaping J&R Landscaping is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bensalem, PA
Posts: 5,096
Quote:
Originally Posted by Husky05
I did replace the fuel filter in the tank, however the bulb now that you say that is very loose like it doesnt have much give when you push it in, the primer that is. Maybe that is what is wrong???
Is the primer bulb cracked or split at all? When you removed the muffler, did you remove and clean the screen?
__________________
Joe
J&R Lawn and Landscaping
23 years old, Fully licensed and insured. 50+ accounts
2011 8x16 Pace Summit trailer
2010 Exmark TTHP 17/48
04 Exmark Viking 32"
96 Exmark Metro 36"
Echo, Redmax, and Shindaiwa handhelds. Husky chain saws.
2010 F-350 4x4 6.4 PSD w/ 8' Western plow.
1997 F-250 4x4 7.3 PSD
2004 Bobcat 61" 25hp ZTR for sale. 1100 hours, Under 10 hours on a TOTAL DECK REBUILD! PM for details
Reply With Quote
  #7  
Old 09-22-2006, 12:47 AM
Husky05 Husky05 is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Pittsburgh, Pennsylvania
Posts: 262
Sorry for taking ever to respond to this post again. My life is very hectic. Anyway the trimmer is still not running right it has hardly any power. The primer bulb like I said is not very firm when you push it in, which leads me to believe that its not right. There are now visible or obvious cracks or leaks in it, it just doesnt seem to be working right.

Also the screen on this particular model is a round disc you can not take it out of the muffler unless you pry the muffler apart and if I did that I would need a new one. I did however torch the muffler, twice and it burned alot of carbon out but still not working right. This really ticks me off because this particular trimmer changes attachments and I have a hedge trimmer attachment too it that I wish I could use again.
__________________
Penn State Graduate "Landscape Contracting Degree"
2005 GMC Sierra 1 Ton Dump
Reply With Quote
  #8  
Old 09-22-2006, 08:46 AM
ChadsLawn's Avatar
ChadsLawn ChadsLawn is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Holiday,Florida
Posts: 1,112
change the bulb. Its letting air into fuel line.
__________________
_____________________________________________


6 Years on Lawnsite
Reply With Quote
  #9  
Old 09-22-2006, 11:29 PM
rluscomb's Avatar
rluscomb rluscomb is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Homosassa, FL
Posts: 31
Remove the muffler and clean all the crud from the exaust port and screen on the muffle
Reply With Quote
  #10  
Old 03-24-2007, 11:24 PM
blueturtle241's Avatar
blueturtle241 blueturtle241 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: New Jersey
Posts: 11
hey i am wondering if you fixed the problem with the weedwacker, if so how....i am having the exact same issues you described. your help is much appreciated.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 04:05 AM.

Page generated in 0.10839 seconds with 9 queries