Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-20-2011, 01:13 PM
LandFakers's Avatar
LandFakers LandFakers is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Aug 2011
Location: CT
Posts: 5,797
Lazer Z issue

I have a lazer z that has just over 500hrs on it. The other day after mowing a lawn the mower wouldnt do anything when you turned the key. i resorted to using a come-along to pull it onto the trailer and bringing it to my buddy. he crossed the connection on the starting solenoid and the mower fired right up. Next morning went and picked up a new solenoid and put it in. mowing started fine all day. got home to put it away and now it wont wont do anything when turning the key again. It starts when crossing the connection, ive checked my seat safelty and other ones. Can anybody tell me whats wrong? really appreciate any help.

Rob
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2011, 01:20 PM
MOW ED's Avatar
MOW ED MOW ED is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Jan 2000
Location: N.E. Wisconsin
Posts: 5,029
Just a thought but how about the ignition switch or the key itself?
__________________
Check out the SPONSORS, they keep this site going!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2011, 01:23 PM
LandFakers's Avatar
LandFakers LandFakers is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Aug 2011
Location: CT
Posts: 5,797
that could very well be it. how might i go about checking that? thanks a bunch
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2011, 07:06 AM
scagman52 scagman52 is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: spring hill, florida
Posts: 310
Check with your buddy! He seems like he knows a lot about this.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2011, 07:27 AM
johnyredd99 johnyredd99 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: gap,pa
Posts: 163
at about 500 hrs mine did the same. parts were replaced and it would work for a little. turned out the ground was no good. after some time and money. all it took was unbolting the ground sanding and re bolting
__________________

Kerr's Property Maintenance
Proudly American owned & operated since 2002
Reply With Quote
  #6  
Old 11-21-2011, 08:16 AM
Darryl G Darryl G is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: May 2001
Posts: 7,991
Could be the ignition switch. Mine got funky to the point I had to hold the key a certain way for it to work..push in hard and on an angle. Now it works with about any key except the one that came with it, lol.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-22-2011, 05:42 PM
LandFakers's Avatar
LandFakers LandFakers is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Aug 2011
Location: CT
Posts: 5,797
Thank you all. with it getting so dark so early now its hard to find the time to work on the mower itself. The ignition switch was replaced at the beginning of the season so im nearly positive that isnt the problem but never know. ill try all of the suggestions above and report back asap. thanks again

Rob
Reply With Quote
  #8  
Old 11-29-2011, 08:41 AM
LandFakers's Avatar
LandFakers LandFakers is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Aug 2011
Location: CT
Posts: 5,797
Well yesterday i decided to check all the wiring and it turns out part of my PTO connector was unplugged. works like a charm now. thanks to you all

Rob
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 06:03 AM.

Page generated in 0.09198 seconds with 9 queries