Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-06-2011, 01:22 PM
MV Property Care MV Property Care is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western PA
Posts: 167
Won't start Hustler 2011 super Z

I just picked up a demo (85hrs) 2011 60" Hustler Super Z with a 37 HP gas kawasaki eng. I picked it up the day before thanksgiving and it ran fine. I brought home and drove it for about 10 minutes and put it in the garage. I have not been able to get it to start since. It cranks over well. There are no issues with the battery. It will backfire and that tells me it's getting spark and gas. I start with the choke open and the throttle around half way. I called my dealer and he said it sounds like it's flooded. He said maybe the spark plug is soaked with gas. If that is the case it should dry up by the next day. I really don't want to bypass the hydros and push this thing onto my trailer and take it to the dealer. Anybody have any ideas. Thanks Matt.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-06-2011, 01:43 PM
RigglePLC's Avatar
RigglePLC RigglePLC is online now
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Jul 2006
Location: Grand Rapids MI
Posts: 9,449
Check the gas and fuel shut off. Install a new spark plug.
Backfire suggests a timing issue--not good.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-06-2011, 02:31 PM
MV Property Care MV Property Care is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western PA
Posts: 167
my thoughts exactly
dealer here i come.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-06-2011, 03:04 PM
Darryl G Darryl G is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: May 2001
Posts: 7,991
I usually start my engines just a tad over idle. I'm surprised the dealer hasn't come over to take a look at it. If I were him that's what I'd do rather than having someone messing with it.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-06-2011, 09:34 PM
MV Property Care MV Property Care is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western PA
Posts: 167
The only one that will be messing with it will be the dealer. Thats why I bought a new / demo so I wouldn't have to work on it all the time.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2011, 10:23 AM
Mow4It Mow4It is offline
LawnSite Member
 
Join Date: May 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 36
I had a Fastrak do exactly what you are describing. I ran it for 2 hours, parked it for 3 days. When I tried to start it gas ran out the tailpipe where the muffler clamps on to it. I had had this mower for 8 years and it always started every time on about the 3rd revolution. I put new plugs in it and soaked them on the first crank.

After a couple of days of screwing around with it, I found a dirt daubers nest in a vacuum line off the carburetor. Check your vacuum line(s).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 11:57 PM.

Page generated in 0.07681 seconds with 7 queries