Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-12-2012, 09:00 PM
BigFish's Avatar
BigFish BigFish is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: chesapeake, va
Posts: 1,607
What is wrong with this picture, part 2

Not counting the agent orange all over the unit!Name:  003.JPG
Views: 277
Size:  306.9 KB
__________________
" But let me tell you something ,folks: You can't fix stupid! There's not a pill you can take, there's not a class you can go to. Stupid is forever!"

......AMF!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2012, 09:17 PM
Restrorob's Avatar
Restrorob Restrorob is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Apr 2005
Location: Show'n my truck off !
Posts: 10,531
Plug wire is pinched under the blower housing and possible fuel line leakage among many other things.....


We get a new camera along with the new meds Fish ?
__________________
Quote:
Originally Posted by piston slapper View Post
You never learn anything until you admit you don't know it all...

"Why go out preserved when you can go out beat up, worn out, sliding in sideways screaming, Holy Sh!t What A Ride" !!!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2012, 09:19 PM
C Jovingo Landscaping C Jovingo Landscaping is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Canton, OH
Posts: 436
Is that fuel line laying on metal (metal that can get HOT) & spark plug wire?
Posted via Mobile Device
Reply With Quote
  #4  
Old 07-12-2012, 09:55 PM
dutch1's Avatar
dutch1 dutch1 is online now
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Jayhawk
Posts: 2,166
Among the other things Rob eluded to, it appears that there may be a crack in the fuel line barb, just above the fuel line attachment.

There also appears to be a crack in fuel pump mounting bracket just above the vacuum hose although that would not likely affect running.

On the other hand, it's possible that these "old eyes" may be tricking me so late in the evening--they should be shut by now.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-13-2012, 12:42 AM
lawdawg lawdawg is offline
LawnSite Member
 
Join Date: May 2012
Location: Franklinton, Louisiana
Posts: 22
Plug wire has a hole rubbed in it.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-13-2012, 09:41 AM
piston slapper's Avatar
piston slapper piston slapper is offline
LawnSite Platinum Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tampa Fl
Posts: 4,008
The tygon would probably have been ok if it had a clamp on it...

I'm due to get one of these right ...sooner or later...
__________________
If You Have All The Answers...Except The One You Need...You're Not Trying Hard Enough...
Do The Work
Reply With Quote
  #7  
Old 07-13-2012, 05:58 PM
The Lawn Ranger CT.'s Avatar
The Lawn Ranger CT. The Lawn Ranger CT. is offline
LawnSite Member
 
Join Date: May 2010
Location: westhaven Ct
Posts: 194
What is that agent orange stuff on the mower~?
I've noticed that from time to time on mine after cutting some lawns~
Reply With Quote
  #8  
Old 07-13-2012, 07:38 PM
BKTP BKTP is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Savannah, GA
Posts: 32
love the cosmetic value

Quote:
Originally Posted by BigFish View Post
Not counting the agent orange all over the unit!Attachment 252918
the fuel line appears to have fuel in it between the barb and the pump. Hence the OBVIOUS leak evidenced on the cowl. Could be a simple as a clamp on the fuel line, to possibly a broken fuel connector on the pump but I can't see that for sure but like the previous poster I do see sumtin there.

Not sure I would have caught the spark plug wire worn spot unless I was aware of an electrical issue. The leak issue is oblivious
Reply With Quote
  #9  
Old 07-13-2012, 08:28 PM
BigFish's Avatar
BigFish BigFish is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: chesapeake, va
Posts: 1,607
Rrob, plug wire's not pinched, has a ton of space 'tween the plastic shroud and the shield. Fuel's not leakin'. The camera's 4 years old. The meds, however.......ahhh, the meds................!

CJL, fuel line's not laying on the metal or touching the plug wire.

Dutch, no cracks.

Ldawg, no hole in the plug wire.

Slapper, Bingo!

LR CT , I think it must be some sorta....... , I don't know!

BKTP, the obvious leak on the cowl is actually runoff from when I oiled the
choke control cable on the dash panel above it. it's mounted vertical so as to catch the rain etc and rust.

What I consider wrong with the picture is the Tygon tubing! That crap gets hard in no time and will almost fall off by itself! The only thing holding it on is the barb at the pump and the filter.
A clamp would help! Since I'm forced to use that chit I at least put a ty-rap on it to act like a clamp.
__________________
" But let me tell you something ,folks: You can't fix stupid! There's not a pill you can take, there's not a class you can go to. Stupid is forever!"

......AMF!
Reply With Quote
  #10  
Old 07-13-2012, 08:43 PM
Restrorob's Avatar
Restrorob Restrorob is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Apr 2005
Location: Show'n my truck off !
Posts: 10,531
Quote:
Originally Posted by piston slapper View Post
The tygon would probably have been ok if it had a clamp on it...

I'm due to get one of these right ...sooner or later...


. . .
__________________
Quote:
Originally Posted by piston slapper View Post
You never learn anything until you admit you don't know it all...

"Why go out preserved when you can go out beat up, worn out, sliding in sideways screaming, Holy Sh!t What A Ride" !!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 11:12 PM.

Page generated in 0.07913 seconds with 8 queries