Go Back   LawnSite.comô - Lawn Care & Landscaping Business Forum, Discuss News & Reviews > Sponsor Forums - Discuss with Sponsors Directly > Lawn Mowing Equipment & Accessories * * * * SPONSOR FORUMS > Hustler Turf Equip
User Name
Password
Home Products Find a Dealer News About Us Contact Us Mark Forums Read


Hustler Turf Equip Lawn Mowers & Turf Care Equipment

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-02-2012, 10:44 AM
justin916 justin916 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: West Mansfield OH
Posts: 2
2006 Fastrak starts but won't stay running. Please Help!

Have a 2006 Fastrak with the 20hp Honda Twin. Been acting up occasionally but last night it got worse. Starts fine but will not stay running without the choke on, and will not run at WOT at all. Took plugs out and they look lean. Took fuel filter off and it seems to be flowing fine so I am thinking I may have a carb issue. Also removed gas and put fresh in. Nothing so far has worked. Does the carb need taken apart? If so, how much trouble is it to do? Is it common for maybe a problem with the carb gasket on this motor? Maybe sucking air? Please give me any advice you can and an idea how to perform repair.... Thanks in Advance
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2012, 09:50 AM
mowerconsultant's Avatar
mowerconsultant mowerconsultant is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Feb 2000
Location: Syracuse, NY
Posts: 9,750
This will sound very odd....
But there is a chance you have a plugged up vent tube on the carb, remove the air cleaner and housing, you will see the vent tube coming off the carburetor, check to make sure its not plugged up with what looks like mud.

Pj
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2012, 10:21 AM
justin916 justin916 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: West Mansfield OH
Posts: 2
Thanks so much. Got it fixed!

PJ,
Yesterday I started taking it apart again and started at the fuel tanks to the petcock. Petcock looked ok but cleaned it anyway. Fuel lines had a lot of cracks in them so I replaced. Lastly I put a new fuel filter on. Believe it or not it fired right up and runs great! I got lucky and did not have to tear it apart any further. Wanted to let you know in case you ever run into it again. Thanks for the help!
Reply With Quote
  #4  
Old 08-10-2012, 10:03 AM
mowerconsultant's Avatar
mowerconsultant mowerconsultant is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Feb 2000
Location: Syracuse, NY
Posts: 9,750
That was going to be my next suggestion, glad you found the problem.

Pj
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:52 PM.

Forum Rules:

This hustlerturfequipment.com sponsored forum is administrator monitored. LawnSite.com does not allow any manufacturer competitor attacks and will strongly enforce this. If you want your discussion to be viewable by the public and responded to in a professional manner then please keep your discussions professional and to the point.

All discussions are viewed by the administration before being released to the public. Your post may not be made viewable for up to 48 hours. Please allow the manufacturer representative enough time to respond to your question or comment once made viewable.

LawnSite.com is not affiliated with the Excel Hustler company. This forum is provided by LawnSite.com to Excel Hustler in order to better server their customers


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
Lawnsite,  Plowsite, WeldingWeb, LawnCareSuccess, Everythinggreen, & Lawnbusiness.net are trademarks of Lawn Care Success, Inc

Page generated in 0.05829 seconds with 9 queries