Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-11-2012, 08:30 AM
performance1985 performance1985 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: May 2012
Location: hamilton, ohio
Posts: 3
Wheel motor or hydro????

I have a Exmark LZ26KC604 EFI 60" zero-turn mower - older 2002 model with low hours. It runs and mows great (800 hours), but when I go in reverse, it makes more noise than my other zero-turns. How do you know if the wheel motors are going out, or if is the hydro that is failing?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2012, 08:58 AM
Restrorob's Avatar
Restrorob Restrorob is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Apr 2005
Location: Show'n my truck off !
Posts: 10,680
Perform a flow meter test on the pump.....
__________________
Quote:
Originally Posted by piston slapper View Post
You never learn anything until you admit you don't know it all...

"Why go out preserved when you can go out beat up, worn out, sliding in sideways screaming, Holy Sh!t What A Ride" !!!
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2012, 04:26 PM
piston slapper's Avatar
piston slapper piston slapper is offline
LawnSite Platinum Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tampa Fl
Posts: 4,019
Change the hydro fluid and filter.
Posted via Mobile Device
Reply With Quote
  #4  
Old 08-12-2012, 04:47 PM
cgaengineer's Avatar
cgaengineer cgaengineer is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: May 2007
Location: Winder, GA
Posts: 15,777
Quote:
Originally Posted by piston slapper View Post
Change the hydro fluid and filter.
Posted via Mobile Device
This...
Posted via Mobile Device
Reply With Quote
  #5  
Old 08-12-2012, 04:48 PM
cgaengineer's Avatar
cgaengineer cgaengineer is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: May 2007
Location: Winder, GA
Posts: 15,777
Quote:
Originally Posted by Restrorob View Post
Perform a flow meter test on the pump.....
And if above fails to solve problem, this...
Posted via Mobile Device
Reply With Quote
  #6  
Old 08-12-2012, 04:49 PM
cgaengineer's Avatar
cgaengineer cgaengineer is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: May 2007
Location: Winder, GA
Posts: 15,777
But I'm guessing the OP has no hydro pump flow gauge or the specs of the pumps...
Posted via Mobile Device
Reply With Quote
  #7  
Old 11-05-2013, 08:46 PM
chem1 chem1 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bedford, Indiana
Posts: 22
Performance1985,
What did you find was the cause of your squealing when in reverse? I am experiencing the same symptoms with my Toro Z-Master.
Thanks!
Brad
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 09:31 PM.

Page generated in 0.07413 seconds with 7 queries