Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-18-2004, 08:27 AM
affprop affprop is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: lebanon Me. zone 5
Posts: 57
Walker Starting Problems?

I have a 2000 MT25 awhile ago it started giving me trouble starting, wiggle the ke y like hell and it sometimes would catch and start. Not anymore. So Im thinking the ignition switch, I changed that yesterday and it is not that, anybody have any suggestions before I go drop it off to the dealer and have to pay another big bill. Thanks in advance for you ideas.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-18-2004, 08:47 AM
MOW ED's Avatar
MOW ED MOW ED is offline
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Jan 2000
Location: N.E. Wisconsin
Posts: 5,029
I had the same problem twice. Once it was the ignition switch and the other time it was the coils. The infamous 25 has coils mounted UNDERneath the engine. To make a long story short, it took 6 hours of labor to change them and a couple hundred bucks for that p.o.s.
Kohler realized that this was their test engine and later moved the coils to the top.
I aint sayin this is what you have but it sounds something like what happened to me. Good Luck.
On the way home from the mechanics, dig thru the cushions and find enough change to buy a for sale sign. Take the money and buy a 26EFI Walker. Thats what I did.
__________________
Check out the SPONSORS, they keep this site going!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 08-18-2004, 09:49 PM
MJB's Avatar
MJB MJB is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Wa
Posts: 2,868
Have you adjusted the safety switch on your speed control. I had trouble getting it to turn over at all, so I stuck a screwdriver thru the slot under the left control lever and push in on the button on mine. This has to be pushed in if it is out of adjustment it won't let the engine turn over. Make sure you pull the speed control handle back then if it won't start try what I did, then if it starts you'll know it needs adjusteded. Super easy.
__________________
MJB

2013 Exmark Pioneer S 60" Ultracut (Review with pics) http://www.lawnsite.com/showthread.php?t=410996

2010 Badboy Outlaw 6100 31 KAWI

2008 Exmark Lazer Z AS 60" U/C 28 Kawi

2000 Exmark Lazer Z 60" L/C Kawi 4100 + hrs strong
Reply With Quote
  #4  
Old 08-18-2004, 10:20 PM
kels's Avatar
kels kels is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Memphis, TN
Posts: 280
could be the selonoid on the starter, have you tried to jump the starter with a screw driver?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-18-2004, 10:55 PM
fixer67's Avatar
fixer67 fixer67 is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Tryon NC
Posts: 2,161
Could be your PTO switch. If the switch on the PTO sticks it will not start. You can take some needle nose pliers and pull out the plunger on the PTO switch if it does stick. It could be the seat safety switch or the neutral switch that MJB was taking about. I work on Walkers all the time but it is hard to say with out a more info. Good luck
__________________
"DEFECTIVE OWNER/OPERATOR NOT COVERED UNDER WARRANTY"
Reply With Quote
  #6  
Old 08-11-2013, 11:59 AM
neoplix neoplix is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Deptford, NJ
Posts: 3
I have a 1998 walker mtghs and new ignition swithch working great and now nothing no click nothing.
my oil pressure alarm comes on as normal and turn key and nothing. please help if anyone can thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 03:56 PM.

Page generated in 0.06956 seconds with 9 queries