Go Back   LawnSite.comô - Lawn Care & Landscaping Business Forum, Discuss News & Reviews > Sponsor Forums - Discuss with Sponsors Directly > Lawn Mowing Equipment & Accessories * * * * SPONSOR FORUMS > Hustler Turf Equip
User Name
Password
Home Products Find a Dealer News About Us Contact Us Mark Forums Read


Hustler Turf Equip Lawn Mowers & Turf Care Equipment

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-28-2013, 10:41 AM
netbravo netbravo is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Vidalia GA
Posts: 4
Mini Z Starting troubles

I have a mini Z that we have had for some time. Its has never failed in the past. Yesterday after starting the mower and running for under an hour I could not restart it after the break. This morning it started quickly first turn of the key. 1 hour later shut it off to clean a fence line.... will not start.

Any ideas?

Mower was serviced end to end 4 weeks ago.

Model # 927236 Ser# 06072120
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2013, 10:52 AM
hustlermidwest hustlermidwest is offline
Sponsor
 
Join Date: Sep 2012
Location: Chicago, Ill
Posts: 536
Wont start because the engine doesn't turn over, or just wont start. If it's not turning over I would check the charging system. Your battery would self charge overnight allowing you to start it this morning.

Brian O
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2013, 11:02 AM
netbravo netbravo is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Vidalia GA
Posts: 4
Turns over fine. Just will not fire. After it sits a while ... couple of hours it starts like new again.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-28-2013, 11:27 AM
hustlermidwest hustlermidwest is offline
Sponsor
 
Join Date: Sep 2012
Location: Chicago, Ill
Posts: 536
I would check spark and fuel. sometimes heat will give you a weak spark. let's hear from the field...

Brian O
Reply With Quote
  #5  
Old 06-28-2013, 11:44 AM
ducnut ducnut is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: May 2013
Location: central IL
Posts: 1,076
The OP didn't say what engine he has.

I just had to put a fuel pump on my Honda GXV530, for the same symptoms.
__________________
1st Class Lawn Service

'13 Hustler X-ONE, 60", Kohler ECV749 EFI
'05 Hustler FasTrak, 42", Honda GXV530
'13 Toro Timemaster 30"
'02 Lawn Boy SilverPro 21"
Stihl BR600 blower
Stihl BG55 blower
Stihl KM55R trimmer
Stihl KM55R Kombi system
Stihl MS180C chain saw
Stihl HS45 hedge trimmer
RedMax Reciprocator
Echo SRM225 trimmer
Echo GT-2000 trimmer
Gravely WB edger
'14 Ariens Compact 24" Sno-Thro
'08 Troy Bilt Squall 2100
'06 Chevrolet Silverado
'13 Bravo Star, 7'X12', V-nose
Reply With Quote
  #6  
Old 06-28-2013, 01:12 PM
netbravo netbravo is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Vidalia GA
Posts: 4
Kawasaki 19 engine. Strange thing.... let it sit 1-2 hours and it runs like a new one. If it was fuel filter or pump I don't think I would mow uninterrupted for hours at a time. Just been leaving it idle when getting off to clean up a fence line or other chore.

Could be plugs but just had new installed 4 weeks ago
Reply With Quote
  #7  
Old 06-28-2013, 01:20 PM
hustlermidwest hustlermidwest is offline
Sponsor
 
Join Date: Sep 2012
Location: Chicago, Ill
Posts: 536
Vapor lock? How hot is it?
I would try a little carb cleaner down the throat of the carb. That should help with answering fuel or spark.

Brian O
Reply With Quote
  #8  
Old 06-28-2013, 02:33 PM
netbravo netbravo is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Vidalia GA
Posts: 4
96 deg out. I'm going to try the carb cleaner. Can't hurt.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-09-2013, 12:02 AM
mark12's Avatar
mark12 mark12 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ar
Posts: 121
I've got a mini z 19/44. Been doing this for 3 or 4 years. Currently 760 hours on the machine. Same problem. Starts great in the morning. But once I'm on the second yard it won't seem to fire. I'm going to put new plugs in it and see if that helps. It's frustrating!
__________________
Hustler Mini Z 44/19
Stihl Trimmers/Edgers/BP Blower
Reply With Quote
  #10  
Old 07-09-2013, 01:15 PM
Dorian Gilbert Dorian Gilbert is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Stuart, Florida
Posts: 19
On a previous tractor those symptoms indicated electronic ignition modular was not sending power to plugs when hot. Check for spark.
__________________
Dorian
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:08 PM.

Forum Rules:

This hustlerturfequipment.com sponsored forum is administrator monitored. LawnSite.com does not allow any manufacturer competitor attacks and will strongly enforce this. If you want your discussion to be viewable by the public and responded to in a professional manner then please keep your discussions professional and to the point.

All discussions are viewed by the administration before being released to the public. Your post may not be made viewable for up to 48 hours. Please allow the manufacturer representative enough time to respond to your question or comment once made viewable.

LawnSite.com is not affiliated with the Excel Hustler company. This forum is provided by LawnSite.com to Excel Hustler in order to better server their customers


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
Lawnsite,  Plowsite, WeldingWeb, LawnCareSuccess, Everythinggreen, & Lawnbusiness.net are trademarks of Lawn Care Success, Inc

Page generated in 0.08646 seconds with 7 queries