Register free!

The Green Industry's Resource Center


Reply
 
Thread Tools   Display Modes
  #11  
Old 07-25-2013, 08:39 PM
trock trock is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: North East Ohio
Posts: 274
Quote:
Originally Posted by ZX12R View Post
Quote:
Originally Posted by trock View Post
I have a walker mower with kohler 26 hp efi in it ran good then last week it started to stall out but not completely then comes back and tries to stall out again. So far ive changed the plugs, fuel lines fuel filter, checked gas cap. I ran the code on the motor and it shows no code errors any ideas what it may be??
Tock,did you mower start acting like this in the really hot weather or does it do it even in cooler temps? What year is your machine and how many hours?
Hi it did it in very hot weather it was 97 last week i keep it in an enclosed trailer. Went to mow in the morning and it was fine. Then in the afternoon it started and wont stay running. Its cool now about 75 and still the same issue.....
Reply With Quote
  #12  
Old 07-25-2013, 08:57 PM
ZX12R ZX12R is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Morris County,NJ
Posts: 752
So,last week was the first time it acted up? What year is machine and how many hours?
Reply With Quote
  #13  
Old 07-25-2013, 10:24 PM
bligh61 bligh61 is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: long island ny
Posts: 235
Check safety switches
Reply With Quote
  #14  
Old 07-25-2013, 10:29 PM
trock trock is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: North East Ohio
Posts: 274
Quote:
Originally Posted by ZX12R View Post
So,last week was the first time it acted up? What year is machine and how many hours?
2005 with 1900 hrs
Reply With Quote
  #15  
Old 07-25-2013, 11:53 PM
ZX12R ZX12R is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Morris County,NJ
Posts: 752
Do you still have original fuel pump? I just had the original pump replaced about a month ago. Machine is a 2003 and had 2440 hours on it. It ran like crap at idle and full throttle struggling to run missing like crazy.May want to have that checked if machine is running that bad. Mine was operating in the 20's where 39 psi is where it should have been.

Hope you get this sorted out quickly.
Reply With Quote
  #16  
Old 07-25-2013, 11:59 PM
trock trock is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: North East Ohio
Posts: 274
Quote:
Originally Posted by ZX12R View Post
Do you still have original fuel pump? I just had the original pump replaced about a month ago. Machine is a 2003 and had 2440 hours on it. It ran like crap at idle and full throttle struggling to run missing like crazy.May want to have that checked if machine is running that bad. Mine was operating in the 20's where 39 psi is where it should have been.

Hope you get this sorted out quickly.
Fuel pump was replaced in april this year.
Reply With Quote
  #17  
Old 07-26-2013, 12:34 AM
ZX12R ZX12R is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Morris County,NJ
Posts: 752
Oh,can you use your walker at all ? Do you notice that your engine runs rich?Sometimes,with or without the right wind,you can smell it,especially on hotter days when the motor does not need as much fuel . It can run rich without throwing a code.Grounding problems can cause this.

In march of 2004,Kohler put out a service bulletin on proper grounding of 26 EFI motors.They have upgrade kits depending on the computer you have and the time of production.

May be something to check out also.
Reply With Quote
  #18  
Old 07-26-2013, 10:44 AM
FryDaddy FryDaddy is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: South Carolina
Posts: 131
I had a similar issue with my 27 Kohler (not efi) and it was a bad coil pack after replacing plugs, filters, cleaning carb. drove us crazy trying to find the problem.
Reply With Quote
  #19  
Old 07-26-2013, 05:45 PM
jetta jetta is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 211
the machine is 2 yr old and would die just after start up . repeated starts I could get it to run then die later, just shut off took many tries to get going again sometimes I could finish the work but eventually had to replace the relay.
Reply With Quote
  #20  
Old 07-26-2013, 06:05 PM
ZX12R ZX12R is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Morris County,NJ
Posts: 752
Quote:
Originally Posted by FryDaddy View Post
I had a similar issue with my 27 Kohler (not efi) and it was a bad coil pack after replacing plugs, filters, cleaning carb. drove us crazy trying to find the problem.
So,one coil was bad and did you change both? Can a coil be tested to see if its bad with a volt meter or another tool? Was the problem worse as temps rose or motor was hot?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 05:19 PM.

Page generated in 0.06971 seconds with 7 queries