Register free!

Reply
 
Thread Tools   Display Modes
  #1  
Old 06-07-2014, 09:47 PM
mtlandservices mtlandservices is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Florida
Posts: 9
Rain Bird ESP-ME ????

Just installed a new 4 station Rain Bird ESP-ME controller at my house today. Just not sure what connection on the module is for the rain sensor. There are no rain sensor terminals on the module. Any help greatly appreciated.

Last edited by mtlandservices; 06-07-2014 at 09:54 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2014, 10:22 PM
SoCalLandscapeMgmt SoCalLandscapeMgmt is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: So. Cal.
Posts: 1,577
Read the manual. Page 26.

http://www.rainbird.com/documents/tu..._ESP-Me_en.pdf
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2014, 11:19 PM
mtlandservices mtlandservices is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Florida
Posts: 9
Totally over looked on my part. Thanks


Quote:
Originally Posted by SoCalLandscapeMgmt View Post
Posted via Mobile Device
Reply With Quote
  #4  
Old 04-04-2015, 09:12 AM
illanrob illanrob is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
ESP-me controller on AutoRun starts at the proper time, zones at proper time but ...

Starts at 530AM runs the 3 zones 8, 10, 14 minutes so at about 602AM it should be all done. Well, no it continues to run repeating the zones pass 630AM then I get out of bed go to the controller and set the dial to OFF. Now it is off. Set the dial to AutoRun and the next water-cycle-day the same past 602AM running repeats. Get out of bed ...

Not sure what the controller re-set (hidden) button does, but does not clear any keyed entries to wipe the slate clean.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-04-2015, 11:41 AM
VanDamnMan VanDamnMan is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Portland, OR
Posts: 58
Sounds like you have another start time on whatever program you have running those zones.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-04-2015, 01:41 PM
gradioc gradioc is online now
LawnSite Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Greensboro NC
Posts: 58
illanrob, did you set a start time for each zone? One start time starts the program. Or maybe you set up the same thing on A,B,C &D.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-04-2015, 02:08 PM
1idejim's Avatar
1idejim 1idejim is online now
LawnSite Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: State of Jefferson
Posts: 7,233
Look at the bright side, he doesn't need an alarm clock to get him out of bed.
Posted via Mobile Device
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Layout Style:






Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.com™ - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 12:19 AM.

Page generated in 0.08195 seconds with 8 queries