Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-27-2004, 09:03 PM
southerngroundscare southerngroundscare is offline
LawnSite Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: titusville, florida
Posts: 22
Kawasaki 23hp hard to start

My 23 hp Kawaski on a 52" Wright Stander is hard to start. After cranking for about 30-45 seconds it will start popping and then it will fire. It will then smooth out and run fine. Once I turn it off and try to start it again it all happens again. If I install new RN11YC4 plugs it will start fine for about two cranks and then hard to start again. Removed and cleaned the carb several times. Installed all new gaskets, float, float valve. Took it to the shop and they said it was a clogged filter. They installed a new filter, pre-filter, and plugs ($85.00). Don't mind the price but it didn't work. Started the same thing again. Someone said the choke may not be closing all the way but I shouldn't need the choke after it is warm. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-27-2004, 10:07 PM
Redneck'n's Avatar
Redneck'n Redneck'n is offline
LawnSite Member
 
Join Date: May 2004
Location: Austin Texas
Posts: 31
sounds like maybe the choke is sticking..sticking closed.. or somewhere on its way being closed...
it could also be a valve sticking.. but it generally wouldnt want to run right at all...
if the plugs are getting crappy that quick, it would seem as though the choke thing is what i would check...
but thats just me..without looking at it, its really hard to say.. sounds like the shop you took it to was looking for an easy answer...
__________________
<0. less than negative
Reply With Quote
  #3  
Old 06-27-2004, 11:12 PM
fixer67's Avatar
fixer67 fixer67 is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Tryon NC
Posts: 2,161
"but I shouldn't need the choke after it is warm"


Now necessarily true. Thanks to the EPA engine now days are running so lean that even if you run an engine 2 days and shut it down and try to restart 5 minutes later you may have to choke it.
__________________
"DEFECTIVE OWNER/OPERATOR NOT COVERED UNDER WARRANTY"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 08:30 PM.

Page generated in 0.06665 seconds with 7 queries