Register free!
Search
 
     

The Green Industry's Resource Center


Click for Weather
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-23-2004, 06:24 PM
Davis Lawn Mowing, LLC's Avatar
Davis Lawn Mowing, LLC Davis Lawn Mowing, LLC is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Owosso, Michigan
Posts: 318
Cub Cadet owners-help

I have a problem with my Z Force 48" ZTR. Went to mow this morning and the blades would not engage and run. I found this weird because everything was ship shape on Wednesday. I can put my deck all the way down and the blades will engage but when I raise my deck up the blades will not engage and run anymore. Anyone have any suggestions or anything or had this problem before? Im afraid I will be calling my local CC dealer tomorrow morning and try to get it in to be fixed. It is still under warranty thank goodness. It just seems like even when I have the deck all the way down, the belts dont seem to be going full bore or anything and are struggling to move. All the belts appear to be on ok and no debris in the way that I can see. Just a weird occurrance maybe.
__________________
Davis Lawn Mowing, LLC
Matt Davis - Owner
989-723-5090
989-277-9064 (cell)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2004, 06:27 PM
CamLand's Avatar
CamLand CamLand is offline
LawnSite Bronze Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: One Lawn After Another
Posts: 1,307
check your blade switch,may have come unplugged...
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2004, 06:29 PM
Davis Lawn Mowing, LLC's Avatar
Davis Lawn Mowing, LLC Davis Lawn Mowing, LLC is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Owosso, Michigan
Posts: 318
I took the housing off of where the blade switch and ignition are located and it appeared to be plugged in when I felt it and monkeyed around with it to make sure it was not loose and tried my damnedest to make it go on further with no such luck so it appears to be on ok.
__________________
Davis Lawn Mowing, LLC
Matt Davis - Owner
989-723-5090
989-277-9064 (cell)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2004, 09:11 PM
cantoo cantoo is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,923
Are you sure one of the belt guide bolts isn't bent and causing the belt to slip or not turn? I have a MTD ProZ and it is not possible to engage the deck in the top two height positions. The belt rubs on the hanger bracket and shreads within seconds. It took 4 belts to figure out what was happening.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-23-2004, 09:12 PM
dcondon's Avatar
dcondon dcondon is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Mid-Michigan
Posts: 2,247
make sure your blade belt is on the right side of the adjustable pully. The lever on the drivers side of the deck may have up. Even with the lever down the belt can end up on the wrong side. Happens to us once and a while.
__________________
Git-R-Done!!!

fluid film- the official sponser of sflqpru
Reply With Quote
  #6  
Old 07-23-2004, 10:24 PM
dcondon's Avatar
dcondon dcondon is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Mid-Michigan
Posts: 2,247
Quote:
Originally posted by dcondon
make sure your blade belt is on the right side of the adjustable pully. The lever on the drivers side of the deck may have up. Even with the lever down the belt can end up on the wrong side. Happens to us once and a while.

But the Z Force I bet is different then the TANKS!!!
__________________
Git-R-Done!!!

fluid film- the official sponser of sflqpru
Reply With Quote
  #7  
Old 07-23-2004, 11:03 PM
wriken's Avatar
wriken wriken is offline
LawnSite Silver Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Mid-Michigan
Posts: 2,161
if its a electric clutch, may need adjusting.
__________________
Wright's Lawn Service
285 S. Clare Ave.
Harrison, Mi. 48625
Reply With Quote
  #8  
Old 07-24-2004, 06:52 AM
sawman65's Avatar
sawman65 sawman65 is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: johnson city T.N.
Posts: 751
should have bought a commercial mower
__________________
calm like a bomb
Reply With Quote
  #9  
Old 07-24-2004, 09:47 AM
Davis Lawn Mowing, LLC's Avatar
Davis Lawn Mowing, LLC Davis Lawn Mowing, LLC is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Owosso, Michigan
Posts: 318
Commercial will come when I can afford it, this is all the credit I could muster. Thanks for the input guys, I am taking it in Monday to be serviced as I have tinkered with it enough. The belts seem to be on enough for it to run somewhat in the down position but who knows. It is an electric clutch. I'll just let the dealer mess with it and get it right as it is still under warranty and wont cost me a dime.
__________________
Davis Lawn Mowing, LLC
Matt Davis - Owner
989-723-5090
989-277-9064 (cell)
Reply With Quote
  #10  
Old 07-24-2004, 10:34 AM
maelawncare's Avatar
maelawncare maelawncare is offline
LawnSite Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Rolla, Missouri
Posts: 412
nope its. your spendles or tensioner. My brother has a 44" z force and had the spendles replaced 4 times so far. all under warrenty. thats why they call it a residental mower. You get what you pay for
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2012, LawnSite.comô - Moose River Media
All times are GMT -4. The time now is 03:51 AM.

Page generated in 0.09716 seconds with 7 queries