11hp B&S will not start

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by Randy, Jul 23, 2001.

  1. Randy

    Randy LawnSite Member
    Posts: 51

    It is getting gas to the carb,but there is no spark that i can see.The pionts look in good shape the coil is pertty new. so what might it be.I know this is wide open. But I would like all opions you folks my have.I think I have over looked some thing.Thanks, Randy:confused:
  2. vipermanz

    vipermanz LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,773

    check and make sure all the switches on it are turned on,
    checkfor any loose wires and report back here:)
  3. sdwally

    sdwally LawnSite Senior Member
    Posts: 385

    If it has points, then I would change the points and condensor first. Second, plug wires; and third coil.
    Good luck.
  4. Dump the points and see if you can retrofit a new breakerless ignition module.
  5. SMB

    SMB LawnSite Senior Member
    Posts: 323

    Keep the points, old points systems work just fine, just a little more maintenance. Be sure to UNHOOK any killwires leading to the magneto and then try to start it before you replace anything.
    Also make sure that there is only a small gap between the flywheel magnets and the magneto, and sand the magnets and magneto, they can get awful rusty.

    I have ressurected (spelling?) many old Briggs engines.
  6. Fish

    Fish LawnSite Member
    Posts: 139

    Post the engine's model numbers and I will tell you if your
    engine even has points and where to go from there.

Share This Page