1999 exmark 48in walkbehind belt drive

Discussion in 'Tractors' started by jslawn, Jun 26, 2010.

  1. jslawn

    jslawn LawnSite Member
    Posts: 65

    i have 99 exmark walk behind kaw. engine its belt drive. problem i am having is the mower will go in drive but reverse will not engage it had pto and you can see shafts moving in reverse but the belts aren't engaging to go into reverse. also the higher gears goes up to five but doesn't seem to be strong have to shove off and be on flat land get it up there. was wondering if any of you have had this problem or can help me to fix it
     
  2. bc3xx0

    bc3xx0 LawnSite Senior Member
    Posts: 304

    Belt drives are reverse assist. You still have to pull them to get them to back up.

    If its slipping on in forward gears, sounds like you either need some new belts or some adjusting.
     
  3. xc2010

    xc2010 LawnSite Member
    from STL
    Posts: 46

    there is a tensioner pulley located between the trans and engine all it needs is to be slid to the left and tighten up a bit, and as for reverse as stated revs is only assist
     
  4. Ducati996

    Ducati996 LawnSite Member
    Posts: 188

    Why do these posts wind up in the Tractor forum ? there is a ton of them....
     
  5. bc3xx0

    bc3xx0 LawnSite Senior Member
    Posts: 304

    I don't even know how I ended up in the tractor forum. I seen this on page one, gave a reply, then noticed the OP was from months ago and I was in the tractor forum!

    I kinda felt like an idiot till other people posted!! Now we're all in this together! Just a bunch of idiots in the tractor forum talking about a belt drive walkbehind.
     
  6. Ducati996

    Ducati996 LawnSite Member
    Posts: 188

    Well the good news is we are not alone :) :) :waving:
     

Share This Page