2006 Chev Duramax Diesel Problem

Discussion in 'Trucks and Trailers' started by ed2hess, Jul 26, 2011.

  1. wedidthatllc

    wedidthatllc LawnSite Member
    Posts: 9

    I do 500 miles per tank towing and non towing. and when u fill up I only put 20 gallons of fuel in. guess my truck is set up really well. I do the math by hand and not a trip computer in the truck.
     
  2. wedidthatllc

    wedidthatllc LawnSite Member
    Posts: 9

    a lot of people don't be leave me tell they see it. I have a cold air intake, after market complete 4" pipes and headers with new turbo down pipes and all with 75 horse power gain injectors
     
  3. angelo c

    angelo c LawnSite Member
    Posts: 6

    What kind of truck and tires ?
     
  4. s&slawn

    s&slawn LawnSite Member
    Posts: 42

    ^what he said. Interested
    Posted via Mobile Device
     
  5. chicken74701

    chicken74701 LawnSite Member
    Posts: 34

    I have an 03 Duramax with 4" turbo back exhaust, Banks cold air intake, and Edge Juice with Attitude programmer. Got 24.1mpg. Once. Unloaded. That's a crew cab 4x4. Normally I average about 17, which I am very happy with. 25 pulling a trailer is hard to believe.
     
  6. s&slawn

    s&slawn LawnSite Member
    Posts: 42

    12 valve reg cab 5 speed 2wd goin 50 flat as can be. Maybe 25.
    Posted via Mobile Device
     
  7. ed2hess

    ed2hess LawnSite Fanatic
    Posts: 13,138

    Changed fuel filter and it went two weeks and lost prime again. Pumped it up and started. So I got a leak. If I put an air dog lifter on it will that likely elimate the problem? My thinking is I can have chev run up a few hundred running down the problem and fix it and I still need the air dog anyway. Any thoughts on this.
     
  8. chicken74701

    chicken74701 LawnSite Member
    Posts: 34

    You have a cracked fuel filter housing. I went thru that about 30k miles ago.
     
  9. ed2hess

    ed2hess LawnSite Fanatic
    Posts: 13,138

    That is what I see most often with google searches. I can not see any fuel leaking on top.........but I do see a little wet on the wire to a sensor that is on the bottom of the filter? A very small amount. I will wipe it bone dry and see if it comes back.
     
  10. ed2hess

    ed2hess LawnSite Fanatic
    Posts: 13,138

    This is info from google search.....can someone tell me what auto mode means below:dizzy:

    To Reset system

    Adjusted the passenger side to full hot and the drivers side to full cold and put the system in auto mode.
    Then, turned off the ignition and turned it back on. In auto mode you will see the fan speed auto adjusting up and down.
    Then, I reversed the settings, drivers full hot (90) and the passenger full cold (60). Put it in auto mode and turn off the ignition and then back on.
    The system started working correctly after that. My guess is that somehow the system looses its reference point for temperature, so a restart or two in auto mode will put it back in sync. Hope this helps.

    Reset #2
     

Share This Page