30+ pulls to cold start Redmax 7500! Anyone else have this problem?

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by iforgotmybackpack, Dec 3, 2013.

  1. ed2hess

    ed2hess LawnSite Fanatic
    Posts: 13,326

    I was kinda thinking the units were flooded from all that primeing. We never use a primer bulb ever. I adjust low needle for winter starting.
     
  2. iforgotmybackpack

    iforgotmybackpack LawnSite Member
    Posts: 41

    Thanks for the help fellas. Embarassed to say but I was unaware the throttle had to be 1/3 of the way open. Just when you think you know it all. Haha. I'll test it tomorrow and report back. Thanks again
    Posted via Mobile Device
     
  3. Valk

    Valk LawnSite Silver Member
    Posts: 2,711

    New 7500 owner here. I've noticed that the colder it is at initial start-up, the more pulls it takes. Anywhere from 4-8 thus far with 8 when in the 30s temp-wise. Then it is 1 or 2 pull(s) all day after that. If it has sat for an ~hour or more I'll flip the choke on for the 1-2 pull start. Great blower!
     
  4. ricky86

    ricky86 LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,852

    I've seen thie problem many times. Use this part number for a repair that will last for yrs. BR-600.
     
  5. Restrorob

    Restrorob LawnSite Fanatic
    Posts: 11,022

    All so true ! :laugh:
     
  6. echo

    echo LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,695

    That part number is why they made the 7500.
    Posted via Mobile Device
     
  7. MRCo.

    MRCo. LawnSite Member
    Posts: 227

    I love those- they keep the service shop busy! :cool2:
     

Share This Page