44" mini-Z blades stay engaged

Discussion in 'Hustler Turf Equip (Archived)' started by Perry1961, Jun 22, 2008.

  1. Perry1961

    Perry1961 LawnSite Member
    Posts: 11

    Was cutting today,and started feeling vibration from transmission. Engine won't start with the red knob in up position,but blades stay engaged with knob up or down. There's a plate directly under the lower belt pulley on the transmission that looks out of whack. Is that the clutch plate,and does it need changing,or do I change the whole transmission? My dealer has a 3 month wait on repairs.
     
  2. mowerconsultant

    mowerconsultant LawnSite Fanatic
    Male, from Syracuse, NY
    Posts: 9,761

    The engine isn't supposed to start with the pto knob in the up position....
    It sounds like you may have a clutch failure, but with out seeing it, its hard to diagnose.
    Your Hustler dealer has a 3 month wait on repairs???
    E-mail me that dealer information and I will look into that.

    Pj
     
  3. Perry1961

    Perry1961 LawnSite Member
    Posts: 11

    PJ,I'm on the westbank of New Orleans. My dealer was overwhelmed after Katrina. There was a labor shortage and 100's of mowers were flooded out. I just called,and the wait is down to three weeks.

    The PTO knob works right on engine starting,but blades stay engaged when it's up or down. I ran over something and skinned that wire running to the transmission once before. I taped it up,changed the fuse,and everything has been fine since. Anyway,I'm gonna check it out again,since I ran through some water right before the clutch started messing up.
     
  4. mowerconsultant

    mowerconsultant LawnSite Fanatic
    Male, from Syracuse, NY
    Posts: 9,761

    Ok.
    Let me know what you find.
     

Share This Page