Deck chains loose

Discussion in 'eXmark' started by chariot, Jul 20, 2004.

  1. chariot

    chariot LawnSite Senior Member
    Posts: 319

    I noticed today that the deck chains on the front left of my Z are loose, it is not loose on the ends but has slack in it. What has caused this? What can fix this? Should I start from scratch going through the deck leveling procedure? The mower appears to still be mowing level. Thanks
     
  2. eXmark

    eXmark Manufacturer / Sponsor
    Posts: 4,258

    Chariot,

    It could be something as simple as the deck struts binding or it could be something more in depth. If it was my machine I'd take it to the dealer and have it looked at before trying to re-level. Something has caused it and it's probably something minor but if you make too many changes it may make it more difficult to diagnose.

    Thanks

    Terry
     
  3. chariot

    chariot LawnSite Senior Member
    Posts: 319

    Thanks for the response. I have not even taken time to look and see if it is anything obvious yet. Hope it is something simple. Thanks again, as always.
     
  4. Stripe This

    Stripe This LawnSite Member
    Posts: 239

    I lost the whiznut on the same side of the unit on my Lazer Z HP just this week after 560 hrs. I haven't been able to get the chain hooked up just yet. It's due for hydro service and I'll have the guys at the shop take care of it for me.
     
  5. John Gamba

    John Gamba LawnSite Fanatic
    from ct
    Posts: 10,812

    If you use the deck to get on and off the machine stop!! You could have bent the deck carrier brackets or bracket
    John
     
  6. chariot

    chariot LawnSite Senior Member
    Posts: 319

    I do not, and have not used the deck as a step. Thanks
     

Share This Page