Echo HC(Something)1500 Hedge Trimmer won't run at full throttle

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by LawnMowerBoy48, Jun 18, 2007.

  1. LawnMowerBoy48

    LawnMowerBoy48 LawnSite Member
    Posts: 136

    Hey Guys, I have an Echo HC(Something) 1500 hedge trimmer. I haven't ran it in a couple of years, almost lopped my finger off last time I did. I put some fresh gas in it tonight and fired it up. Started right up but I could not get it passed half throttle with out it dieing. I am thinking it might need the carb cleaned amongst some other things. If you have any ideas of what it could be it would be greatly appreciated thanks, Tyler.
     
  2. EMJ

    EMJ LawnSite Member
    Posts: 200

    I would look into cleaning the carb.
     
  3. lawnboy dan

    lawnboy dan LawnSite Gold Member
    Posts: 3,712

    famous zama carb -
     
  4. ltomkins

    ltomkins LawnSite Member
    Posts: 13

    Is cleaning the carbs working for you? I assume you are having the typical bogging and such. Is it difficult to do?

    Thanks LT
     
  5. ed2hess

    ed2hess LawnSite Fanatic
    Posts: 12,963

    Start by putting in new fuel filter....then spark plug....new breather and then see how it does. There are two adjusting screws on the carb but I am guessing you might need to clean up carb...take it apart and clean. These units are rock solid unit...
     
  6. Grassmechanic

    Grassmechanic LawnSite Silver Member
    Posts: 2,697

    ....and check the spark arrestor screen!
     

Share This Page