exmark 52 hydro

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by jlarson, Jul 30, 2008.

  1. jlarson

    jlarson LawnSite Member
    Posts: 1

    I have a 6 year old 52" hydro that starts easily but will stall out when I put it into forward gear or flip the switch to turn on the blades. Any suggestions?
     
  2. MowerMedic77

    MowerMedic77 LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,164

    Bad operator presence switch.
     
  3. Ridin' Around

    Ridin' Around LawnSite Senior Member
    Posts: 266

    yep, sounds like it to me.
     
  4. JosephLawnCare

    JosephLawnCare LawnSite Senior Member
    Posts: 809

    ......2nd that, I mean third that, or is it forth now?
     
  5. mowermankevin

    mowermankevin LawnSite Senior Member
    Posts: 270

    Please keep us posted, let us know what you found, o.k.?
     
  6. mowermankevin

    mowermankevin LawnSite Senior Member
    Posts: 270

    Ridin Around, Good to see your Avatar, I got to thinking maybe they don't get what an operator presence switch is, copy? So to Y'all, flip the seat up, under there is a bolthead sticking up that has a large washer pushing down on a switch, (usually a grey S/P-S/T), pull the connector of the bottom of the switch put a temporary jumper between the two connector terminals and see if the switch is the problem. The seat switch is a very common problem, and nothing wrong with cleaning it, or if you feel energetic, take it out, dunk it, give it a nice bath, blow it out with the blowgun, and see if that fixes the problem, by the way, how many hours are on this machine? C'ya K
     
  7. Ridin' Around

    Ridin' Around LawnSite Senior Member
    Posts: 266

    If your 52 is a walk behind your OP switch may be built into the handle too. Thanks, for the compliment on the puller!!
     

Share This Page