1. Missed the live Ask the Expert event?
    Not to worry. Check out the archived thread of the Q&A with Ken Hutcheson, President of U.S. Lawns, and the LawnSite community in the Franchising forum .

    Dismiss Notice

exmark not running right

Discussion in 'Mechanic and Repair' started by robby, Jun 30, 2007.

  1. robby

    robby LawnSite Member
    Posts: 89

    I have a wb Exmark TT with the 17 hp kawasaki. For about a week now its been running poorly, sputtering off and on and just not running smooth. Ive changed plugs and the fuel filter with no success. Anyone with a guess of what else it could be?
  2. khouse

    khouse LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,465

    It sounds like the same old dirty carb and/or fuel issue. Clean fuel tank and lines. Replace fuel filter. Tear down carb and blow it out with compressed air.
  3. robby

    robby LawnSite Member
    Posts: 89

    Is it possible that it could be related to the safety feature on mowers that kills the engine when handle is released? Not sure what its called, but its a little small box with a button on the top located in the middle underneath the handlebars. Could that cause similar problems if something stopped functioning there?
  4. Albery's Lawn & Tractor

    Albery's Lawn & Tractor LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,674

    If its not running smooth then its a carb issue. Take it apart, clean it, and rebuild it, or take it to someone who knows what there doing it let them do it. If a safety switch is bad then the machine wouldn't start/run.

Share This Page