grass in middle of stripe not getting cut

Discussion in 'Lawn Mowing' started by ilovegrass, May 8, 2008.

  1. ilovegrass

    ilovegrass LawnSite Member
    Posts: 16

    i have a lazer z 60 inch i my stripes i have grass in the middle that is not as short
    what is causing this ?
     
  2. TNT LawnCare Inc.

    TNT LawnCare Inc. LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,157

    Are any of the blades rounded on the tips. And the Underside of the deck good and clean ! Make sure theres equal amount of spacers to if your using them on top the blades.
     
  3. ilovegrass

    ilovegrass LawnSite Member
    Posts: 16

    the blades are new
     
  4. TNT LawnCare Inc.

    TNT LawnCare Inc. LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,157

    Just a thaught with no insult ? you didnt put one upside down ? How old is the machine. Do you have spacers on top the blades ,make sure there all the same amount
     
  5. ilovegrass

    ilovegrass LawnSite Member
    Posts: 16

    05 model yes the blades are on write it cuts but sometimes it leaves a little bit of grass
     
  6. F3Nelson

    F3Nelson LawnSite Member
    Posts: 119

    You guys are killing me with your typos


    I know we cut grass for a living, but how hard is it to make the words look GOOD!

    I am not the spelling nazi, but come on guys and or girls, this thread alone has many mistakes.

    It makes us look like rubes!


    I find myself reading a post several times just to make any sort of sense, I give up *trucewhiteflag*


    I am done with the peeps that cant type!


    Oh, and BTW I am done reading doom and gloom "that guy is a low baller" threads...................


    That is all:cool2:
     
  7. RhettMan

    RhettMan LawnSite Silver Member
    from Texas
    Posts: 2,175

    This Happened will me once, make sure your belt isnt loose, i used to engage the blades with the engine screaming everytime (like an idiot), when the belt stretched i had problems.
     
  8. billslawn89

    billslawn89 LawnSite Bronze Member
    Posts: 1,364

    dull blades or cutting speed too fast...does it happen with wet grass or dry?
     
  9. whoopassonthebluegrass

    whoopassonthebluegrass LawnSite Platinum Member
    Posts: 4,214

    I've had two culprits when dealing with this:

    First, buildup under the deck is the most common prob for me.

    Second, my baffles were so damaged that it affected air flow. The friggin' shop I bought it from did a couple hundred dollars in "repairs" and gave it back to me in no better shape... then LawnTamer discovered I'd acquired a big ole crack in the baffling. He patched it up and the problem went away...
     
  10. dishboy

    dishboy LawnSite Platinum Member
    from zone 6
    Posts: 4,318

    Check your deck pitch, maybe switch to the other Exmark , non notched blade, to much airflow pushes the grass, I can pull part of my mulch kit out so I can bag , if I use high lifts while doing this I get the center streak , if I I leave the mulch blades , no streak, If I pull the kit the high lifts won't miss grass down the center.
     

Share This Page