Lazer HP Question

Discussion in 'eXmark' started by June Bugs Mowing, Oct 18, 2003.

  1. June Bugs Mowing

    June Bugs Mowing LawnSite Member
    Posts: 10

    Hello,
    We have a lazer Z Hp with a 52" deck and the 23 hp kohler engine. We have the stock blades on the unit. Our question is when we try to bag wet leaves or grass it jams up really bad.Are we doing something wrong? Also do you think doubles would help? If so What do you recomed for the doubles?
     
  2. eXmark

    eXmark Manufacturer / Sponsor
    Posts: 4,258

    June bug,

    Are you using a side bagger, UltraVac or aftermarket vac system?

    Thanks

    Terry
     
  3. June Bugs Mowing

    June Bugs Mowing LawnSite Member
    Posts: 10

    Its the ultra vac system.It has the two bags on the back of the lazer Hp
     
  4. eXmark

    eXmark Manufacturer / Sponsor
    Posts: 4,258

    June bug,

    I'd look at the belt and idler arm for the Ultravac. A lot of guys forget to grease the idler arm pivot or debris can work into the pivot which causes the belt to loose tension and slip. If this happens the impellor looses speed and can cause things to plug up. In wet leaves you may want to try the "notched" airfoil blade that is standard equipment or the "solid" airfoil blade.

    I definitely would not recommend double blades.

    Thanks

    Terry
     
  5. June Bugs Mowing

    June Bugs Mowing LawnSite Member
    Posts: 10

    Thanks for the quick reply.I will look at all that you have mentioned and see what happens.Thanks for the help.
     

Share This Page